Balkan SAYS 2014

Mladinska sekcija Evro-atlantskega sveta Slovenije je med 24. in 27. oktobrom 2014 organizirala v Ljubljani mednarodni mladinski seminar Balkan SAYS – Security Architecture Youth Seminar, ki je združil in povezal mlade iz regije Zahodnega Balkana in širše mednarodne skupnosti.

Cilj seminarja je mladim ponuditi platformo povezovanja in iskanja skupnih rešitev na področju varnosti in mladih Zahodnega Balkana.

Študentje in mladi strokovnjaki so na večdnevnem seminarju preko različnih okroglih miz z uveljavljenimi strokovnjaki ter delavnic aktivno iskali rešitve in odgovore na najbolj pereča vprašanja regije. Letos so bila v središču vprašanja regijskega varnostnega povezovanja in sodelovanja, vloga mladih v mirnem reševanju konfliktov in po konfliktni spravi ter posledice katastrofalnih poplav v regiji v letu 2014.

Priporočila, ki so jih izoblikovali mladi, bodo na voljo političnim in varnostnim odločevalcem, kakor tudi širši zainteresirani javnosti, ter bodo posledično pripomogla k razvoju in napredku regije.

 

Seminar Balkan SAYS je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

 

Seminar so podprli:

 

 This event was supported by NATO’s Public Diplomacy Division.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

    Ljubljanski potniški promet, d.o.o.