Evro-Atlantski svet Slovenije (EASS) in Katedra za obramboslovje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani organizirata e-okroglo mizo na temo »Vloga sistema nacionalne varnosti ob covid-19 krizi: izkušnje in nauki posameznih podsistemov na operativni ravni«, ki bo 17.11.2020 ob 14.15 na digitalni platformi ZOOM. Dogodek bo odprt za študente in strokovno javnost.

Namen okrogle mize je proučiti izkušnje in nauke posameznih podsistemov nacionalne varnosti v zvezi z reševanjem covid krize in je nadaljevanje splošne razprave o izzivih virusne krize, ki smo jo organizirali 27. maja 2020. Govorci bodo predstavili vlogo in izkušnje posameznih varnostnih podsistemov pri soočanju s covid-19 krizo.

 

Program:

 • Uvodni in pozdravni nagovor:  prof. dr. Iztok Prezelj, predsednik EASS in prodekan za raziskovalno dejavnost
 • Uvodni in pozdravni nagovor: doc. dr. Maja Garb, predstojnica Katedre za obramboslovje
 • Okrogla miza:
  • Vloga Slovenske policije pri soočanju s covid krizo – g. Jože Senica, Namestnik Generalnega direktorja, Slovenska policija
  • Vloga Slovenske vojske pri soočanju s covid krizo – brigadir Miha Škerbinc, Poveljnik sil, Slovenska vojska
  • Vloga podsistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami pri soočanju s covid krizo – ga. Olga Andrejek, direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje, URSZR
  • Razprava

 

Prijave zainteresiranih udeležencev zbiramo na e-naslov info@euroatlantic.org. Ob prijavi navedite točno ime in priimek ter institucijo. Prijavljeni bodo pravočasno dobili povezavo, po kateri se povežejo na okroglo mizo. Za varovanje osebnih podatkov prijaviteljev bo poskrbljeno. Prijavitelji morajo biti razvidni ob prijavljanju na platformo z imenom in priimkom, sicer ne bodo mogli pristopiti k dogodku.

Preko opcije »Chat« bodo lahko udeleženci zastavili vprašanja in moderator bo vprašanja zastavil govornikom.

 

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@euroatlantic.org.

 

Z vljudnimi pozdravi.

Prof.dr. Iztok Prezelj in Doc.dr. Maja Garb