Datum: 21 April, 2021

Ura: 14:00 – 17:00 CET

PRIJAVITE SE

Voda postaja vse bolj dragocena. Posledično organizacije vedno pogosteje uporabljajo informacijsko tehnologijo za pomoč pri upravljanju oskrbe z vodo, odkrivanju puščanja na vodni infrastrukturi in spremljanju porabe vode, pri tem pa so izpostavljeni novi vrsti tveganj – spletnim tveganjem.

Kibernetski napadi na vodovodne ali komunalne sisteme lahko povzročijo ogromno škodo, med drugim moten postopek obdelave in prenosa z odpiranjem in zapiranjem ventilov, preklic alarmov ali izklop črpalk in druge opreme, poškodbe spletnih mest ali ogrožanje e-poštnega sistema, krajo osebnih podatkov ali podatkov kreditnih kartic strank ter namestitev zlonamernih programov, kot je ransomware. Slednji lahko onemogoči poslovanje podjetja ali nadzor nad procesi. Vse to lahko državljanom ovira dostop do čiste vode.

Slovensko ministrstvo za javno upravo, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Evro-atlantski svet Slovenije in Microsoft skupaj organizirajo vrsto spletnih seminarjev o zaščititi kritične infrastrukture na spletu. V seriji predavanj se bomo dotaknili zdravstvenega in energetskega sektorja ter finančnih storitev, začenjamo pa s poudarkom na najdragocenejši dobrini – vodi.

Pridružite se nam na spletnem dogodku, ki bo v angleškem jeziku potekal v sredo, 21. aprila ob 14. uri, s predvidenim zaključkom ob 17. uri.

Več informacij o dogodku, vključno s seznamom govorcev, bo objavljenih v prihodnjih tednih.

Dogodek se bo odvijal v angleščini.