V četrtek, 28.9.2023, so se nekateri člani mladinske sekcije Evro-atlantskega sveta Slovenije s predsednikom mladinske sekcije, dr. Brinom Najžerjem, odzvali na povabilo predstavnikov YATA Türkiye v znamenju 100-letnice turške republike ter obiskali turško veleposlaništvo. Srečanje je potekalo na rezidenci turškega veleposlaništva, kjer je člane sprejela turška veleposlanica, njena ekscelenca Aylin Taşhan.

Na srečanju je po predstavitvi delovanja turške zunanje politike, ATA/YATA Türkiye in Evro-atlantskega sveta Slovenije sledil pogovor o sodelovanju med Slovensko vojsko in turškimi oboroženimi silami v sklopu zveze Nato, problemih in izzivih pri integraciji držav Zahodnega Balkana v evro-atlantske povezave ter sodobnih varnostnih grožnjah na Zahodnem Balkanu in na območjih, ki mejijo s Turčijo.

Obisk rezidence in uspešen pogovor so zbrani zaključili s tradicionalno turško hrano, hkrati pa so sodelujoči sklenili, da bosta mladinska sekcija EASS in YATA Türkiye v prihodnosti tesneje sodelovali.