Evro-Atlantski svet Slovenije (EASS) in Katedra za obramboslovje Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani vas vabita na okroglo mizo na temo »Varnostne razmere v Ukrajini: geopolitični in strateški vidiki«, ki bo 25. 3. 2022 ob 11.00 na Fakulteti za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, predavalnica 3) in na digitalni platformi ZOOM. Dogodek bo odprt za študente, strokovno in širšo javnost.

Namen okrogle mize je oceniti strateške in geopolitične vidike vojne v Ukrajini, posledice vojne za obstoječi mednarodni red in mir, geopolitične premike med velikimi silami, odzivanje zahodnih varnostnih struktur, kot sta EU in NATO ipd.

Program:

– Uvodni in pozdravni nagovor: prof. dr. Iztok Prezelj, predsednik EASS

– Uvodni in pozdravni nagovor: doc. dr. Jelena Juvan, predstojnica Katedre za obramboslovje, FDV

– Okrogla miza:

  •  izr. prof. dr. Vladimir Prebilič, Katedra za obramboslovje, profesor s področja geopolitike;
  •  mag. Mirko Cigler, geopolitični in varnostni analitik ter publicist. Nekdanji visoki častnik in multilateralni diplomat v OZN, OVSE, Nato in EU;
  •  doc. dr. Jelena Juvan, Katedra za obramboslovje, predavateljica s področja varnostne in obrambne politike EU;
  •  razprava.

 

Prijave zainteresiranih udeležencev za sodelovanje po ZOOMu zbiramo na e-naslov info@euroatlantic.org. Ob prijavi navedite točno ime in priimek ter institucijo. Prijavljeni bodo pravočasno dobili povezavo, po kateri se povežejo na okroglo mizo. Prijavitelji morajo biti razvidni ob prijavljanju na platformo z imenom in priimkom, sicer ne bodo mogli pristopiti k dogodku.

Preko opcije »Chat« bodo lahko udeleženci zastavili vprašanja in moderator bo vprašanja zastavil govornikom.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@euroatlantic.org.